Nem győzöm dicsérni a svájci Demand kiadót azért a munkáért, amit a 170 bpm feletti törtzene előrevitelébe fektet. A label kommunikációján, a megjelenések minőségén, a remekül összeválogatott (akár újonc) producerek során pontosan látszik az a művészi attitűd, amely mint mindig, most is utat mutat azoknak, akik az unalmas fősodor okozta zajt akarják minőségi szórakozásra cserélni.

A Demand új megjelenésén RoyGreen & Protone mutatja meg, hogy noha eddig sem mentek a szomszédba zeneiségért, mostanra megérkeztek arra a helyre, ahonnan bármilyen zenét írhatnak, meghallgatás nélkül is borítékolható a nívó.

Az osztrák páros karrierútját többek között a Fokuz, az Innerground, az IM:LTD, a CIA DeepKut vagy a Spearhead címkéjével kövezte ki, utóbbi kiadónál például egy remek saját EP-vel rukkoltak elő tavaly.

Harmadszorra térnek vissza a Demandhez egy szóló EP-vel, és az összes közül (sőt, minden eddigi megjelenésüket idevéve is) a mostani a legérettebb anyaguk. A tízzenés Nomads EP – amely négyszámos verzióban lemezen is elérhető – csúcsra járatja a muzikalitást, zenéi szinte kifolynak a hangfalakból. Hogy teljes legyen a kép, azért a közreműködők társasága felel Talitól Monologue-ig, Dan Stezótól Lurchig vagy Joakuimig.

Újra és újra végigjátszható megjelenés, amelyen minden hallgatással újabb darabka ragadja meg a figyelmet: a szerves hangzás, a hömpölygő basszus, a rengeteg hangszer, a melegen átölelő atmoszféra nem engedi, hogy egykönnyen elfelejtsük a Nomads EP-t. Nem mintha ki akarnám verni a fejemből, sőt, inkább leckének kellene lennie a dnb-suliban, ahol a technikai és muzikális megoldások mellett a zene iránti alázatot is demonstrálni lehetne vele.

Hab a tortán a kézzel készített borító, ami a lemezgyűjtők összművészeti kincsévé teszi az anyagot. Florine-re, aki a csodás artworkért felel, a Facebookon és az Instagramon bukkantak rá a srácok, és azonnal felkérték, hogy rajzoljon nekik az EP-hez. Reméljük, mostantól gyakrabban találkozunk majd a művésznő munkáival, akár a Demandnél, akár másutt.

Nem szívesen dobálózok nagy szavakkal, de ez bizony az év egyik legerősebb kiadványa.