A Warm Ears Music 2016 májusában jött ki első megjelenésével, amelyen a mára már igen jó nevű Monty is szerepelt. A diszkográfiában egyaránt szerepelnek ismertebb és kevésbé felkapott nevek is Dawe Owentől Radicallig, Qua Rush-tól R1CO-ig és Septemberig (akinek Straight Bass című EP-je szerintem a legjobb kiadvány a Warm Ears Music listájában). A labelre alapvetően jellemző a kiváló minőség annak ellenére is, hogy elsősorban feltörekvő producerekkel dolgozik, és elég széles a címke repertoárja is, hiszen az egészen lágy daraboktól a szigorú tech hangzásig terjed a skála. A kiadó három pontban határozza meg hitvallását: szeretné előtérbe helyezni a feltörekvő DJ-ket, hiszen jól tudjuk, milyen nehéz lehet manapság érvényesülnie egy-egy ügyes lemezlovasnak; bulikat szervez azoknak, akik a zene szeretete miatt járnak szórakozni; folyamatosan támogatja a drum and bass-szcénát, mert – ahogy Kasra szavait idézi – a dnb még mindig olyan, mintha a tánczene törvénytelen gyermeke lenne, amely nem kapja meg a megfelelő tiszteletet.

Az 1991-ben született, brit Re-Adjust harmadik alkalommal szerepel szóló rilízen a kiadónál, és mindhárom megjelenése nagyjából ugyanazt a zeneiséget hozza: vastag, masszív basszus, hangszerek, vokálok, bulis vagy éppen andalító dallamok. Nyoma sincs a napjaink úgynevezett liquid zenéjében egyre inkább elterjedő visszafogottságnak vagy agyonismételt zongoradallamoknak, maníros megoldásoknak. A kilencvenes évek végi-kétezres évek eleji “klasszikus” liquid funkhoz szokott fülnek nagyon jót tesz!

A Backflash EP címadó száma egy-egy régebbi Marky-darabot juttat az ember eszébe, a vastagabb fajtából. Ellentmondást nem tűrő dobokon gyomorrengető basszus ül, a monotonitást pedig az időnként felbukkanó vokál és dallam töri meg, de nem annyira, hogy ne lehessen rendesen leizzadni a tánctéren. A B-oldalon gördülő Organ Funk címe magáért beszél. Szépen folytatja a Backflash-sel indított hangulatot, tovább izzasztja a népet ez a tempós, feszes-vokális darab. És hogy a végkimerüléses halál biztosan a tánctéren érjen minket, arról a Shake Ya Thang gondoskodik pici vokálmintáival, pattogós szintidallamával és az első két zenéből átmentett, tömött dob-basszus kombójával.

Öregeknek kötelező, fiataloknak erősen ajánlott darab!