A decemberi albumok között kiemelt figyelmet érdemlő The Chikara Project kapcsán már szóba került a Mystic State, hiszen a duó egyik fele igazgatja az újonc kiadót, amely kifejezetten a dnb kísérletezőbb, mélyebb vonalának terjesztését tűzte zászlajára. A Mystic State viszont producerpárosként is nagyot megy, annyira, hogy az újvonalas előadók között simán becsúsztak a kedvenceim közé.

2013-as debütálásuk óta a deep hangzás számos címkéjén hallattak magukról: megjelentek a Flexoutnál, ott voltak a Blendits címkéjén, a Loxy-féle CX-nél, besegítettek Grey Code EP-jébe a Dispatch-nél, több Demand-válogatáson is helyet kaptak. A dallam és a monotónia is jól áll nekik, egyformán érzik a 2-stepet meg a mindenféle módon tört zenéket is.

Ha már dicsérem a producereket, hadd méltassam a friss Mystic State-megjelenés kiadóját is. A Context Audio diszkográfiáján végignézve nem lehet kérdéses a színvonal: HLZ, Charli Brix, az Ill Truth, az Invadhertz, Homemade Weapons és a friss felfedezett Kusp neve fémjelzi a címkét, hogy csak az ismertebbeket említsem, de bízzatok a többiekben is, hiszen a label minden kiadványa csemege.

A kiadó pont annyira sokszínű, mint a Mystic State, a felek közös ízlésének bizonyítéka pedig a Circles EP. A megjelenés a halftime-ért rajngók szívét fogja leginkább megdobbantani. A háromtételes kiadvány minden darabja másfelől közelíti meg a felezett témát. A címadó darab egy folyamatosan hömpölygő basszusfolyamon nyugszik, amit a nyugtató pad-ek mellett vokáltöredékek és a dobok-cinek variációi tesznek egy visszafogott, mégis energikus, életteli zenévé. Fordítva a képzeletbeli lemezen, éppen az ellenkező hangulat csapja arcul a hallgatót. A bivalyerős kick-dobokra éles snare-ek válaszolnak, az egész zene nyugtalanító hangulatáért pedig ki tudja, honnan származó effektek felelnek, és akkor még nem írtam a körök végére rakott amen-betétekről. A megjelenés zárásáért az észt Bone felel, aki az EP keretbe foglalásaként egy dallamos, egyszerre boldog és melankolikus hangulatú, még a Circles-nél is visszafogottabb, mégis erőtől duzzadó darabot szállít a Velour remixével. Egyenesen a lélekbe hatol, ahogy azt egy jó zenének tennie kell.

A Context Audio ismét egy emlékezetes és sokáig hallgatható megjelenést tett le az asztalra. Bátorítok mindenkit a kiadó korábbi dolgainak meghallgatására, higgyétek el, garantált a több órányi minőségi szórakozás!