Az MVRK név mögött rejtőző Kövér Márk a Dabs-féle Avantgarde kiadótól indulva a Proximity-n, a Vandalon és a Skankandbass-en keresztül ért el a cseh Hybris címkéjéig. A négyzenés Dots EP egy kifejezetten izgalmas, változatos, kreatív egyveleg, amely egyértelműen szintlépés MVRK karrierjében.

Rendhagyó módon át is adom a szót a producernek, mutassa be ő, amit kotyvasztott!

“Az egész ötletért Markusnak tartozom köszönettel, ő javasolta, hogy küldjek zenét Hybrisnak, aki aztán le is csapott a Voyage-ra, miután először hallotta – a telefonja hangszóróján! (nevet). Ezután kezdett körvonalazódni egy EP, ami hamarosan össze is jött, mert a többi zene ekkor már félkész állapotban volt. Hybris nagyon jó tanácsokat adott, amikor az utolsó simításokat végeztem a számokon, de nyitott volt az ötleteimre is, szóval teljesen pozitív élmény eddig az EP.”

Dots

“Sokáig egy egész másmilyen szám volt, aztán egy idő után úgy éreztem, hogy nem rossz ez, de még többet is ki lehetne hozni belőle, ezért kicsit átalakítottam, és ilyen lett a végeredmény. Ezt volt a legnehezebb befejezni, a huszadik verziónál volt az a pont, hogy azt mondtam, ehhez többet nem nyúlok. Ezért a reakcióért megérte! (nevet)”

Voyage

“Talán a mixdownján is hallható, hogy ez a szám készült a legkorábban, ez volt az első, amit elküldtem a kiadónak. Elég gyorsan meglett, ritkán van ilyen, de ennél teljesen megvolt az ötlet a fejemben az egész zenéhez, csak meg kellett írni. A vokálokon és pár FX-en kívül mindegyik hang saját benne, szóval jó móka volt csinálni.”

Energizer

“Az Energizernél egy tripletes ritmusképlettel próbálkoztam. Szerintem nagyon sok ilyen zene elég sablonos, szóval próbáltam kicsit máshogy megközelíteni a dolgot. Ennek ellenére ebben a zenében nem feltétlenül kell mélyebb történetet keresni, ez egy bulikba készült darab, ott teszi is a dolgát. Egy ideig nem éreztem elég erősnek, hogy rákerüljön az EP-re, aztán elkérték Camo & Krooked-ék, miután hallották egy bulin. Ez azért kicsit megnyugtatott.”

Ghost Circuit

“Ennek az eredetije inkább hasonlított a Voyage-ra, mint a mostani formájára, de azóta kicsit letisztult, aztán egy vokálos verzió is készült belőle, végül ez lett a végleges. Érdekesség, hogy a szokásos 4/4 helyett 7/8-ban írtam, szóval valószínűleg nem ez lesz a DJ-k által legtöbbet pörgetett zene. A személyes kedvencem az EP-ről.”