Öt éve, a külön-külön is kiváló Sabre, Stray és Halogenix összeállásából született meg az Ivy Lab. A hármasfogat neve összeforrt a Criticallal: itt jelent meg többek között az Alix Perezzel együtt készült, változatos Arkestra EP vagy a sötét halftime oltárán áldozó Peninsula EP is. Utóbbi stílusnak a trió létrehozta a 20/20 LDN nevű kiadót, amelyen saját dolgaik mellett (egyelőre) kevésbé ismert producerek munkáit adták ki. Hogy Halogenix kiszállásának oka a csapat “lelassulása” volt-e, nem tudtuk meg, de valószínűleg nem járunk messze a valóságtól (pláne ismerve Halogenix dolgait), hogy emberünk inkább a drum and bass-ben szeretne maradandót alkotni.

A kétórás Essential Mix természetesen hemzseg a saját trekkektől, legyen szó önálló zenéről vagy remixről. Melletük szóhoz jut még például Overlook, Woolymammoth, Deft, HØST, a BSN Posse vagy Jonwayne is. A repertoár nagyon széles: hip-hop és glitch, melankólia és zaklatott sötétség, zaj és gyomorig ható basszus épül egymásra a kétórás műsorban. A sound kedvelőinek remek egész estés szórakozás, nem vitás.

Nem mellékes infó, hogy az Ivy Lab Death Don't Always Taste Good című albuma már elérhető, ha nem lenne elég a mixdózis, menjetek rá a Spotify-on.