Ennél a kiadónál kezdte el bontogatni szárnyait a most már a Shogun Audióval exkluzíve szerződött Pola & Bryson duó, aztán a Data 3, amely szintén büszkélkedhet már megjelenéssel Friction kiadóján, de 2015-ben itt ugrott nagyot a GLXY párosa is, amely mára a Hospital vagy a Spearhead címkéjén virít. Nyugodtan kijelenthetjük tehát, hogy a Soulvent időről időre felfedez egy-egy olyan producert, aki később rivaldafénybe állhat. Nem mellékesen tegyük hozzá, hogy Retronics személyében magyar is szerepel a label diszkográfiájában.

Jó eséllyel pályázik a sikerre az In:Most is, amelynek ez a második szólómegjelenése a kiadónál.

A páros félig angol, félig ausztrál, de szerencsénkre működőképes távkapcsolatról van szó. 2015-től dolgoznak együtt, miután a Soundcloudon oda-vissza véleményezték egymás zenéit. Első személyes találkozásukra idén, éppen egy közös DJ-szett előtt került sor egy Hospitality rendezvényen. (Azért a helyükben nem lettem volna teljesen nyugodt a nagy találkozás előtt, hiszen ha csak egyikük hadilábon áll a mixeléssel, nagy baj lehetett volna…) A srácok amúgy relatíve újak a dnb világában, hiszen egyikük Netsky, másikuk a Pendulum egy-egy slágerén keresztül csöppent bele a 170bpm fölötti sebességbe.

A Lyria vokáljával kiegészített Yesterday lassan kúszik be a hallójáratainkba. Folyamatos, meleg basszusa és visszhangzó dallama jól működik együtt az énekesnővel, és noha ez a fajta romantikus-szentimentális likvid nem a kedvencem, szívesen elhallgattam.

A címadó szám visszanyúlik a dnb előtti korszakba, megmutatva, hogy a duó nem csak a modern hangzásban mozog otthonosan: 90-es évek közepi amen-jungle alapon gurul a zene, rajta euforikus hatású szintihangok ölelkeznek éteri pad-ekkel.

A Her visszahozza a szerelmes hangulatot, gitárral operál, és ha nem is annyira tekint hátra, mint az előző zene, egy kicsit a múlt liquid hangzását idézi meg. Az EP-t az Open Eye Storm zárja. Az erőteljes lábdobbal operáló trekket a fel- vagy lepiccselt vokáltöredékek, a trombitadallamok és a vonósok teszik emberközelivé.

Mindig nagy örömmel tölt el, amikor egy kiadó mindenféle harsányság nélkül, viszonylag csendben teszi a dolgát, és úgy rak le remek kiadványokat az asztalra, hogy közben igazán nagy nevű producereket nem foglalkoztat. Hozzám ez áll a legközelebb: szerényen tenni a dolgunkat, nem marketingeszközökkel, hanem a zenével bizonyítani, ami (még ha a közönség nem is lesz hatalmas méretű) idővel meghozza a maga gyümölcsét.