Soul Intent – Carbon Copy EP (Lossless Music)

A több mint húsz éve DJ-ző, tizenöt éve producerkedő Soul Intent egy csomó neves kiadónál jelent meg: ott volt a Commercial Suicide-on, a Samurai-on és a Doc Scott-féle 31 Records címkéjén is. Saját címkéjét, a Lossless Music-ot 2013 óta pörgeti, és mára két testvérkiadót is csinált melléjük. Ezek közül a Dope Plates az igazán érdekes, ezen a jungle és a drum and bass aranykorát idézi meg mai producerek munkáival. Visszatérve az új EP-re, a Carbon Copy mindhárom zenéje azt az organikus hangzást hozza, amely miatt megszerettük Soul Intentet. Nincs agyontisztogatva, pengeélesre csiszolva, megvan benne a dinamizmus, az erő, kreatív, vokális és zenei, amilyennek a drum and bass-t elképzeljük. Ráadásul a trekkek hosszúak, szóval aki sokáig szeret mixelni, annak csemege a kiadvány.

Physical Illusion + Hidden ElementRaw Cuts EP (Absys)

A 2008 óra működő Absys kiadót egy lengyel srác igazgatja az ír fővárosból. Diszkográfiájában sok kiváló producert találunk Naibutól Anile-ig, Nuage-től az Invadhertz-ig, legutóbb pedig a Handra és Mystic State-féle Side Effects (és annak Fre4knc-remixe) szólt nagyot. A legfrissebb kiadványt Physical Illusion és a Hidden Element hármasa hozza. A dobok mindhárom zenében viszik a prímet, de egy kicsit másként. Az egyik zenében az apróságukat basszuspárbeszéd és amen egészíti ki; a másikban határozott zakatolás mutat utat, amit a halk főtéma és a sejtelmes kiállás tart a földön; a harmadik szám pedig táncoltat, közben az alul hömpölygő basszus az utolsókat is kirázza a hallgatóból, ha az ellentmondást nem tűrő kick nem tenné meg a hatását.

OaT – Blurred Lines EP (Addictive Behaviour)

Elég nehéz elhinni, hogy a német OaT csak másfél éve ír dnb-t, pedig ez a helyzet. A bochumi producer legújabb ötzenése az igazi belépő a 170 BPM feletti világba, annak ellenére, hogy a közelmúltban a Bad Taste-nél, a Plasma Audiónál vagy a Lifestyle Music-nál is megmutatta magát. Ez ugyanis az első alkalom, amikor ilyen hosszan van lehetősége kibontakozni. Az öt szám mindegyikében ott a technós (sőt, néhol egyenesen ipari) íz – nem lennék meglepve, ha kiderülne, OaT onnan nyergelt át a dnb-re –, és ott a kreativitás, ami még magasra repítheti emberünket. A kiadó szerint a germán zenész idénre nagy dolgokat tartogat náluk, én pedig egészen biztosan be fogok ezekről számolni.