Még mielőtt megijedne az albumot még nem tesztelt hallgatóság: a Modified Sonics LP teljesen rendben van, egy kis nyitottsággal több alkalommal is kellemes szórakozást fog nyújtani.

Hogy miért van szükség a nyitottságra? Nos, ahogy a kiadó maga, a válogatás is elég sokszínű lett: ritmusképletek, hangulatok és stílusok váltakoznak. Lássuk – a teljesség igénye nélkül –, mire számítsunk!

Az Ivy Lab Peninsuláját a Spectrasoul varázsolta dnb-vé, de a 20/20-as eredeti zaklatottsága itt is jelen van. Mefjus arculcsapkodós Saturate-jéből Foreign Concept alkotott egy techy rollert (amelynek hallgatása közben nem tud nem eszembe jutni pár nyolc-tíz-tizenkét évvel ezelőtti Chris.SU vagy Tactile-zene). Emperor az Infrasoundnak csinált egy tükörképet: ebben a dnb van elöl, a halftime hátul.

Sam Binga grime-ját Enei alakította át saját szája íze szerint, le se tagadhatná, hogy ő a remixer. A közismerten basszusközpontú zenéket író Bladerunnert Hyroglifics értelmezte újra, visszafogott, már-már meditatív halfstepet varázsolva a Back 2 the Jungle-ből. Szerintem ez az LP legjobban sikerült víziója.

Foreign Concept trekkjét az egyre magasabbra törő QZB egyenesítette ki, Mefjus pedig az egyik legnagyobb (Emperorral közös) 2014-es neuróslágert felezte el, ami így akár a lassan pofozgató-gyomrozgató Ivy Lab-et favorizálók kedvence is lehet.

Hyroglifics és a Foreign Beggars felezett Persuade-jét a 2016-ban feltűnt Shyun dolgozta át vastag 2-steppé. Halogenix saját tipikus dnb-hangzását “törte ketté” egy nem kevésbé melankolikus remixben, ami annak ellenére emelkedik ki az albumból, hogy extra ötletet nem tartalmaz – a hangulata viszont nagyon átjön, és ez lenne a zene lényege, nem igaz?

A Sam Binga-féle Bad Bish eredetiben is remek, és a Klax is remekül szabta át. A “koszos” originál verziót szépen pucolta ki, némi trap-fűszert keverve az alapanyagba. A Klaxnak nagyon megy ez a felezett sound, emlékezzünk csak vissza például a tavalyi Made of Light-ra.

Hogy a szánk íze ne legyen teljesen finom, arról az Annix gondoskodik. A népszerű producerpáros egy Noisia & Phace-zenét remixelt. A Drawback ezen verziója a Criticaltól – eddig, és remélem, hogy ezt követően is – teljesen idegen, agyatlan darab, pont olyan, mint amiket kétkörönként mixelnek a modern jump-up-bulikban. Vajon miként kerülhetett fel az LP-re? Ha már butulni akarunk, válasszuk inkább a Pound 4 Pound Serum-remixét, bár a kiadó imázsához ez is csak erőszakot elkövetve passzol.

Mindent egybevetve színes szórakozás lett a Modified Sonics, ami arra is jó, hogy keresztmetszetet mutasson a 2017-2018-as Criticalról.