Elijah Symmons, azaz Monrroe egy Stanway nevű kis angol faluban nőtt fel, és mivel édesanyja a 90-es évek rave- és dzsungelkorszakának aktív partiarca volt, a fiatalembernek talán már fogantatásakor megpecsételődött a sorsa. A mama egyébként a mai napig jár bulikba, rendszeresen hallgatja fia zenéit, és javaslatokkal is ellátja a fiatal producert.

A Monrroe-projekt 2013-ban indult. Elijah kezdetben más, ismertebb producerek hangmintáit próbálgatta össze, hogy ráérezzen, mit mivel lehet párosítani. A kísérletezést a mai napig sem hanyagolja, de már saját hangkészletből, amelynek elemein valószínűleg egyre gördülékenyebben dolgozik majd, hiszen jelenleg is zenetechnológiát tanul az egyetemen. Számaiban a szerves ambientet szeretné elegyíteni a drum and bass energiáival, és fontos szerepet szán a vokálnak, hiszen ez ad érzelmet a zenének.

Karrierje 2016-tól kezdett meredek emelkedőre állni: a Charlotte Haininggel készült Stay a Liquicity hármas számú Escapism válogatásán jött ki, és rögtön el is nyerte el a közönség és a DJ-k elismerését. Nem sokkal később az Aperióval készült zenéje, a Rise a RAM 2017-es éves válogatására került fel. Ugyancsak 2017-ben saját EP-je jött ki a Liquicity testvérkiadóján, a Galacy-n. Ennek zenéi aztán szépen utat törtek maguknak a különféle Youtube-csatornákon, felkapta egyebek mellett a Skankandbass is, és természetesen a hallgatóságnál és a szakmánál is sikert aratott. A címadó, BLAKE énekhangjával díszített Time for Change-et Friction is bemutatta a BBC Radio 1-on.

Monrroe zenéit amúgy más neves DJ-k is gyakran pörgetik, hallhatjuk őket többek között S.P.Y, Etherwood, LSB vagy a Hybrid Minds szettjeiben.

Tavaly nagyot szólt még a Falling Apart EP (szintén a Galacynél), idén pedig megérkezett az újabb nagy dobás: a SGN:LTD kiadta az Emily Makisszal közös In My Head-et. Friction “kiskiadója” látja a lehetőséget emberünkben, neki dedikálta ugyanis a label első studiomixét (amely éppen az In My Headdel kezdődik, és a soulful dolgok mellett nagyon súlyos deep/tech roller bombákat is leszór).

Nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy megállapítsuk: ha tartja lélekkel telt hangzását, akkor Monrroe hamarosan a nemzetközi liquid/soulful élvonalában találja magát.