A 2013-ban született FATE Recordings első két megjelenésének dísze egy-egy énekes darab volt. A debütáló kiadványon a Mirával közös Together in the Night, a következőn pedig a Fedora és Stamina MC hangjával ékesített Illusion of Choice vitte a prímet a morcosabb darabok mellett. A harmadik release egy fokkal keményebbre sikeredett, de a vokális szupport itt sem maradt el: a címadó Vital Moments-en Krypromedic köszörülte a nyelvét.

A vadonatúj Without You EP visszatér a kezdetekhez, ismét Fedora hallatja magát, a „körítés” pedig – már ha nem lealacsonyító ezt a szót használni egy elejétől a végéig remek EP-n – egyaránt kedvez a lágyságot és a keménységet kedvelőknek is, azaz éppen olyan sokszínű lett, mint Chris.SU DJ-szettjei. Krisztián azt mondja, fellépéseinek változastossága az EP koncepciója is. „Szettjeim során is törekszem arra, hogy sokszínű legyen a szelekcióm, mégis egy olyan egységes szettet halljon a közönség, ami elviszi őket egy „utazásra”. Az új EP-n is próbáltam úgy összeállítani az anyagot, hogy változatos legyen, mégis találjunk valami közöset a zenékben. Talán ezért is tartott ilyen sokáig, mire összeállt.” – mondja.

Érdekes, hogy miközben Chris.SU 2018-ban elég sokat lépett fel bulikban (járt többek között Dániában, Izlandon, Németországban is), a megjelenések tekintetében kissé mintha kiéheztetné a rajongókat. „Hál’ Istennek, sokfelé eljutottam idén is, Izland például hatalmas élmény volt. Ezúton is köszönöm, és pacsi a promotereknek, akik hívnak zenélni. :)” – reagál, aztán rátér a termékenység kérdésére is. „Jut idő stúdiózni, rengeteg zeném lapul a fiókban, de úgy vagyok vele, hogy a kevesebb több. Az Eatbrainnél megjelent Solar Eclipse EP-m óta valóban eltelt két év, de közben azért volt egy-egy remix és egyéb megjelenés is. A saját kiadómra mindenképpen a Solar Eclipse EP-től különböző anyaggal próbáltam visszatérni egy dallamosabb, mélyebb, de azért táncolható hangzásvilággal.”

Fedora a Without You-val már a harmadik Chris.SU-zenében hallható (az Illusion of Choice mellett a 2013-as Guardian Angel-ön is őtt hallhattuk), így azt tippeltem, szinte adta magát a lehetőség, hogy ismét együtt zenéljenek. „Dórival nagyon szeretek dolgozni, szinte alig kell utómunkálni a hangját, szép tisztán énekel mindig, és mellesleg nem is rossz arc :) Kevesen tudják, de szólóalbumára, a Moonshine-ra 2 zenét is én írtam, illetve producáltam /a Truly Yours és az Ignorance Is Bliss címűt), szóval a közös zenéink száma a Without You-val már ötre nőtt így. Remélem, folytatódik majd vele a közös munka jövőre is.”

Énekesekkel, MC-kkel dolgozó peoducerek esetében gyakran merül fel a munkamegosztás kérdése: előbb az alap készül el, vagy a vokál? „Változó.” – mondja Krisztián. „Nemrég fejeztem be egy közös zenét MC Hijak-kel, vele például úgy működött a dolog, hogy küldtem neki három másfél-két perces zenekezdeményt, amelyek közül kiválasztott egyet, és felvett rá pár sort. Visszaküldte, én befejeztem a zenét, hozzáigazítva a szövegeléséhez az alapot. A Fedora-albumra írt két zenénél viszont már 90%-ban befejezett anyaggal készültem; a szöveget és a dallamot kitaláltam és megírtam, csak pár sort változtattunk felvétel közben a stúdióban.”

A zeneírás és DJ-zés mellett Chris a magas színvonaláról ismert e-zenei produceriskola, az imPro oktatója. Ahogy mondja, a képzések haszna nem kizárólag a résztvevők esetében jelentkezik: „Az imPrós órákat nagyon élvezem, mert vannak dolgok, amiket én is jobban megértek, ha beszélnem is kell róluk. :) Gyakorlatban is kiválóan alkalmazható technikákat ismertetünk meg az órák során, nem a száraz „programismeret” a hangsúlyos. Akik pedig egy-egy kurzust végigcsinálnak, egymással is jól összehaverkodhatnak, szóval a képzés kapcsolatépítési szempontból is hasznos.

A 30Hz csapatának alapvető célja a zenei szemléletformálás, Chris oktatói tapasztalata tehát kapóra jön, ha a fiatalok attitűdjeit vizsgáljuk. „Úgy gondolom, hogy sok fiatal túl gyorsan akar odakerülni, ahová még nem való, átugorva bizonyos lépcsőfokokat. Ezen a szemléleten próbálunk Yankkal és a többi oktatóval változtatni, és kihangsúlyozni, hogy a zene iránti szeretet és szenvedély mindenek felett kell hogy álljon.”

Ami a jövőt illeti, lássuk, mi fér bele Krisztián idejébe producerként, kiadófőnökként, apaként: „Producerként tervben van 2019-re jó pár single és EP a saját kiadómon, 2020-ra pedig megpróbálkozom összehozni egy nagylemezt is. A soron következő megjelenésem, a Mercury című zene lesz, a C4C Recordings húszéves jubileumi válogatásán várható januárban. Apaként is próbálom itthon a lehető legtöbbet nyújtani, néha azért a lányommal is odaülünk a Cubase elé zongorázni… :)”