Az Apostroph párosa nem túl termékeny (ejnye, srácok!), de ami kikerül a stúdiójukból, az nem hagy maga után kívánnivalót. Mi sem támasztja alá ezt jobban, mint az, hogy a duó Control EP-jét a legendás DJ Ink kiadója, az Architecture adta ki, de a klasszikusnak számító Renegade Hardware sem riadt vissza a Tolerate című szám megjelentetésétől. Az Apostroph-sound viszonylag jól belőhető: felezettség, dubos beütés, néhol ipari, másutt Jamaicát idéző hatás, és rendkívüli mélység jellemzi a zenéket.

Innentől átadom a szót Tamásnak, a páros egyik felének, avasson be minket ő az EP készülésének háttérsztorijába!

“Az egész remix EP ötlete úgy jött, hogy amikor elkészült április körül az Eterniának a Bounty Hunter/Inertia single, akkor már megvolt a VIP is, sőt, ez volt igazából az eredeti verzió, de úgy gondoltuk, hogy nem nagyon illik bele a label profiljába, ezért lepucoltam róla a break-eket, így lett belőle a visszafogott verzió. Aztán miután kijött a single, elküldtem a VIP-t pár embernek (Mantrának, Preshának, Gremlinznek, a The Untouchables-nek), akik elkezdték játszani bulikban meg mixekben, és úgy tűnt, hogy eléggé bejött az embereknek. Kár lett volna, ha a gépemen rohad meg a zene, úgyhogy kitaláltuk, hogy csináljunk egy remix EP-t belőle (amúgy is gyakran hoz össze a label ilyen jellegű megjelenéseket). A label boss megkérdezte, hogy kiket szeretnék remixernek, és nekem az első két producer, aki eszembe jutott, Homemade Weapons és a The Untouchables volt. Egyrészt azért, mert volt már róla szó, hogy dolgozni kéne valami közösön, de sose jött még össze, másrészt pedig mert ők a kedvenc producereim. Loxynak többször is jött már ki zenéje Eternián, ezért kézenfekvő volt őt felkérni, és kész is volt az EP.”

A Bounty Huner eredetije, a VIP-ja és a remixei is agyra ható zenék. (Az általánosságban ismert drum & bass-tánctereken nem fognak működni, de én azért reménykedem benne, hogy előbb-utóbb nálunk is lesz egy olyan érett közönség, amelyik nemcsak befogadja, hanem egyenesen igényli a hasonló bulikat). Ha ezen a szinten lehet értelmezni a pörgősség fogalmát, akkor az a VIP-nál érhető tetten. Ugye, hogy kellenek rá azok a break-ek! Loxy vezióján egy kis sunyi 2-step-ízt is érezni, Homemade Weapons meg a The Untouchables pedig kellően lemerül egészen alulra.

Ezúton üzenem az Apostrophnak: CSINÁLJATOK GYAKRABBAN ZENÉT, hadd legyünk még büszkébbek a magyarbézre!

A Bounty Hunter remix EP már kapható az Eternia Music Bandcamp-oldalán, július 13-ától pedig az ismert zeneboltokban is.