A több mint hét éve működő webzine munkatársai mind normál munkaidőben dolgoznak, az In-Reach-et szabadidejükben szerkesztik. A csapathoz nemrég csatlakozott a 30Hz kedvenc vokalistája, Charli Brix, úgyhogy mostantól még egy fokkal jobban szeretjük őket.

Az In-Reach interjúkkal jelentkezik (az elmúlt fél-háromnegyed évben kérdezték például HLZ-t, L-Side-ot, az Ill Truth párosát vagy Kid Dramát is), remek mixeket publikál (más kiválóságok mellett az Amoss, Mark System, Philth, Mikal, Gerra & Stone, Digital, a GLXY vagy Kyrist sorakozik a szelektorok között), de akkor is érdemes felkeresni az oldalt, ha fasza sneaker cipőkről olvasnátok vagy zene- és filmkritikát szemezgetnétek.

A csapat ars poeticája pofonegyszerű és szimpatikus: arról írnak, amit szenvedélyesen szeretnek. Nemcsak arra büszkék, hogy nagy nevekkel dolgozhattak együtt az idők során, hanem arra is, hogy feltörekvő zenészeket segíthettek előrébb. DJ-ik tobb rádióműsorban is megszólalnak, rendszeresen lépnek fel saját bulikon és vendégként is. A masszív alap megvan, jöhet a nagy dobás: a kiadó.

A társaság célja az In-Reach Recordsszal nem más, mint hogy a szeretett zenei hangzásukat megmutathassák. Azt szeretnék, ha létrejönne egy változatos zenei központ, ahol a megjelenések sokszínűek és művészközpontúak. Nagyon szeretnének lemezen kiadni mindent, de tudják, hogy ez egyelőre nem reális lehetőség, szóval kezdetnek digitális megjelenések jönnek, aztán ha már megvetették a lábukat, jöhet a következő formátum. Ígéretük szerint minden kiadvány a csapat ízlését tükrözi majd, és olyasvalamit közvetítenek, amiben mindannyian hisznek.

A label indulását egy nagy bulival ünneplik a londoni The Nest klubban, a headliner Digital lesz egy viny only-szelekcióval, de a rezidensek mellett ott lesz Mark System, Madcap és PRTCL is. Elég határozott felütés, nem igaz?

Mivel ez egy kiadóindulást magasztaló cikk, elmaradhatatlan, hogy szót ejtsünk az első megjelenésről. A háromzenés EP-t az Ahmadként és Kodamaként is ismert, német Acid_Lab szállítja. A producerről többször is írtunk már, legutóbb például a Soul Intent-féle Dope Plates-nél kiadott A Matter of Time albuma kapcsán, ami egészen parádésra sikerült. Pont olyan jó lett az In-Reach első megjelenése is.

A Replicant vészjósló intrója amen-kitörésekkel indítja a számot, aztán a drop után a dobok váltakozásának, variálásának parádéja következik, szupererős basszussal karöltve. Az Our Meditation egy jó kis 2-step lépegetős, ha Digitalt szereted, ez is bejön. A klasszikus sound, a reggae és a modern tech sound figyelemreméltó jutalomjátéka ez a zene. Nekem egyérteműen a kedvencem az EP-ről. A kiadványt a Relics zárja. Hosszú, morajló intróból tör elő a visszafogott, törzsi beütésű dob, ami a múlt jellegzetes hangzásvilágába vezet, rendkívül sok kellemes emléket felidézve a régi bézerek múltjából.

Az In-Reach a lehető legjobb példát mutatja Acid_Lab kiadványával arra, hogy milyen az, amikor a zene ad el egy rilízt a túlzott hájp helyett. A germán producerre sem jellemző a hangos marketing, ellenben ami a stúdiójából kijön, az maga a minőség. Nagyon erős kezdés, ha így halad a label, akkor nagyon sokat fogunk még hallani róla.