Tali - Love & Migration (Fokuz Recordings)

Nem volt nagy hírverése Tali új albumának, szépen, csendben beúszott a zeneboltok kínálatába a Fokuz logójával megjelent Love & Migration. Sokak kedvenc vokalistanője mintha egy kicsit háttérbe szorult volna az újonnan érkezett énekesnők mögött (vagy csak nekem tűnt úgy), szóval éppen ideje volt ismét kilépni a fénybe egy nagyobb lélegzetű anyaggal. Az LP-t a folyékony és mély jelzők írják körül legjobban, és a definíciót már a közreműködők neveinek olvasásakor előre bizonyítottnak láthatjuk. Mások mellett RoyGreen & Protone, Macca, Satl, Malaky és a The Vanguard Project alapjain szólnak a kellemes melódiák, amelyekhez DRS, BLAKE vagy Georgie Fisher is hozzáteszi a magáét.

Black Barrel - Last Frontier (Dispatch Recordings)

Az újvonalas szentpétervári drum and bass kiválósága, Black Barrel az ezer fokon égő Dispatch címkéjével rukkolt elő debütáló albumával. A fiatalemberre jellemző tech-alapú, mégis változatos soundnak bőven van lehetősége kibontakozni a tizennégyzenés LP-n. Az intro és az outro klasszikus hangzást idéző világa remekül foglalja keretbe a tizenkét többi zenét, amelyek között egyaránt van monoton stepper, vokális űrromantika, minimalista szigorúság és vastag bulibomba is. A közreműködők listája is meggyőző, hiszen Steo, Arkaik, HLZ, Nami és a jó öreg Dissident is feltűnik.

VA - Point of Origin Vol. 3 (Shogun Audio)

Kiváló a Point of Origin-széria, ezt a harmadik epizód is alátámasztja. A Shogun Audio többé-kevésbé új tehetségekre fókuszáló szériája remekül foglalja össze a label zenei kínálatát. Ismét bizonyítást nyer, hogy a harsány zenékkel operáló, nagy nevű, gyakran túlértékelt headliner producerek mellett igenis van hely a minőséget képviselő, csendben fejlődő zenészeknek. Nehéz mindössze néhány legjobb trekket kiemelni az albumról, hiszen megannyi hangulat, sokféle stílus jut szóhoz egyszerre. Nekem Dub Motion finomsága, Gerra & Stone harapós lépegetőse, Monika pörgős, vokális darabja és Sustance csalóka intróval operáló, vicsorgós minimalizmusa jött be legjobban.

VA - Dream Cycle Vol. 2 (The Dreamers)

Az olasz The Dreamers kiadó rendkívül sokszínű, a footwork-orientált féllépésesek és dallamos likvidek ugyanúgy beleférnek a repertoárjába, mint a falrengető bombák (emlékezzünk csak a Kiril-féle Royal Flush-re). A Dream Cycle válogatásokat a kellemes, muzikális daraboknak dedikálja a label. Szinte kifolyik a hangfalakból az a rengeteg zeneiség, amit a sorozat második LP-jének huszonöt zenéje képvisel. Bő kétórás kalandozás a folyékony, jazzy, melankolikus, vidám, nem ritkán klasszikus elemekkel tűzdelt világban!

VA - Splinters (AMAR)

Az Amit vezette AMAR első albuma ez a válogatás, amit kifejezetten ajánlok minden haladó szintű törtzene-kedvelőnek. Vidámságot ne keressetek rajta, ez nem az az anyag, de ha változatos sebességű, izgalmas zenei hangulatokkal játszadozó, kreatív hallgatnivalóra vágytok, ne kutakodjatok tovább. Jól elfér egymás mellett a kiadófőnök száz közül is felismerhető soundja, V.I.V.E.K baljóslatú látomása, SHRLK & Theo melankolikus, mély dubstepje, Krust skandináviát idéző ambientje, Au & Jesta amenje meg Akcept és Another Channel dubja. Ínyenceknek javallott!