VA - Modern Soul 4 (Vandal)

Negyedik részéhez érkezett a Vandal Records sorozata, a Modern Soul. Igazi nemzetközi albumról van szó, Ausztriától Brazíliáig, Angliától Franciaországig érkeznek a producerek erre a zeneileg is sokszínű válogatásra. Az LP-t alapvetően a lélekközeliség jellemzi, néhol likvid alapokon, másutt egy kicsit techesebb sounddal körülölelve vagy éppen footwork-köntösben. A kopogós monotonitás kedvelőit Sustance remixe kényezteti, az utolsó zenéért pedig egy igazi nagyágyú, DBridge felel.

Inja - Blank Pages (Hospital)

Inja nem újonc a szakmában, hiszen már Mr. Scruff 2009-es albumán is feltűnt, 2012-ben saját szólóalbummal rukkolt elő, aztán szerepelt több vicsorgósdubstep-megjelenésen, míg a szélesebb drum and bass-körökben Anile 2015-ös szerzői albumának köszönhetően terjedt el a neve. Tavaly Whiney LP-jén vagy a Playaz-nél, idén pedig L-Side albumán volt közreműködő. DMC-ket hostol, rendszeresen dolgozik együtt DJ Vadimmal.

Karrierje csúcsa a Hospital-nél megjelent szerzői album. A Blank Pages-en Serum, a Nu:Logic, Logistics, Whiney, és Pete Cannon adja az alapot. Drum and bass a táncos fajtából! Az MC-s zenéket kedvelőknek kiváló szórakozás, és mivel a zenei alapok is elég jók, bátran ajánlhatom mindenkinek, aki fogyasztható dnb-re vágyik.

SoulStructure - Time & The Truth (Jazzsticks)

Ha szereted a “klasszikus” likvidet, sok funkkal, régi zenei mintákkal, vokállal, hangszerekkel, akkor a Soulstructure neked írta első szerzői albumát. A John és Dominic Crossland alkotta páros mélyvízbe ugrott a Time & The Truth LP-vel, hiszen azelőtt még csak szóló megjelenésük sem volt. Persze a nevük nem teljesen ismeretlen, többször is szerepeltek már a Paul SG vezette Jazzsticks-nél, de a Vampire és az Influenza Media katalógusában is helyet kaptak. Ahogy az imént említettem, egy hagyományos, “organikus”, néhol kissé koszos liquid-anyagot hallunk, mély basszusokkal, régi soul-funk vokálmintákkal, vidámsággal, zeneiséggel. Közreműködőként T.R,A.C., Madcap, Tim Cant, Paul SG, Decon és Scott Allen is besegít. Egyétek, vegyétek!

Tokyo Prose - Wild Grace (The North Quarter)

Sosem csalódunk Lenzman kiadójában (úgyhogy a havi ajánlónkban szinte mindig van is egy TNQ-megjelenés), és Tokyo Prose albumának meghallgatása után is elégedetten állhatunk fel a karosszékből. A Wild Grace az első olyan anyag, amit LP-nek nevez a kiadó, hoha a korábbi megjelenések sorában sem volt ritka a tíz-tizenkétzenés összeállítás. Az új-zélandi producer munkásságának ismeretében nem meglepő az album melankolikus alaphangulata, de én azért örültem volna, ha Tokyo Prose egy kicsit kitekint a soundból, mert az LP hossza erre lehetőséget adott volna. Persze a szánk íze ettől még nem lesz keserű: producerünk minden tekintetben profi munkát adott ki a kezei közül, a Wild Grace érzelmei egészen mélyre hatolnak (naná, hiszen Steo is énekel rajta).

VA - Summer Soul 2018 (Soulvent)

A Soulvent visszatérő alanya írásainknak. A kelet-londoni kiadó megbízhatóan szállítja a finom megjelenéseket, emlékezzünk csak vissza Monika februári szólójára. Most a nyarat állítja fókuszba a címke, méghozzá egy tízzenés válogatással. Kellemes-dallamos darabok és szigorúbb számok váltják egymást a Summer Soul 2018-on, amely nem szűkölködik a vokálban és a zeneiségben, de a morcos tánclépésekben sem.